Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot Malmhaug

Sekretariat enligt schemat: Linn + Linnea

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 18:00 och tar ca en timme.
Malmhaug hemma
2022-10-16 22:43

Malmhaug stod för motståndet i tredje omgången i Flickor A. Malmhaug har vi tampats med flera gånger genom åren i poolspel och seriespel. I början förlorade vi men de senaste åren har det varit täta jämna matcher. När vi möttes senast i Kalmar vann vi och denna gången blev resultatet detsamma, 4-2.

Sen lördagkväll i oktober och ett något reducerat lag pga sjukdomar och skador, plus att några reda hade matchen mot Gantofta i Flickor B i benen. Det var dock inget som syntes på planen. Vi satte bra fart på bollen och ägde spelet från start. Dock lider vi lite av att vi inte lyckas skapa de riktigt vassa lägena och det var Malmhaug som tog ledningen på en kontring när deras kapten smiskade till en backhand som var otagbar för Anna. Innan paus lyckades vi dock kvittera genom Linn på ett långskott.

I andra fortsatte vi med vårt fina spel. Vi tog tidigt ledningen när Linnea rundade Malmhaugs mål och frispelade Linn som smugit in i slottet och kunde stöta in ledningsmålet. Malmhaug reducerade, men strax därefter åkte de på en utvisning och vi fick spela powerplay. Vi rullade bollen riktigt fint genom laget och tog flera bra avslut som gick tätt utanför. Till slut satte Linnea dit den från sin vänsterkant och vi återtog ledningen. I tredje perioden lyckades vi utöka när Josefin drog ett skott från backposition. Ingen stenhård kanon, men med bra trafik framför mål var målvakten skymd och såg inte bollen och då räcker det. Resten av perioden kunde vi fortsätta med vårt fina spel och vi kunde ta hem vår första seger i Flickor A. Härligt att se så fint spel både i försvar och anfall kombinerat med en rejäl dos kämpaglöd hos tjejerna och kul att det ger tre välförtjänta poäng.