Aktivitetsinfo: Hemmamatch i Flickor A-serien mot Häljarp F06/07.

Sekretariat enligt schemat: Hedin + von Planten

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 16:00 och tar ca en timme.
Häljarp hemma
2022-10-25

Ny hemmamatch i Flickor A och denna söndagen stod serieledarna Häljarp, våra ”skolgrannar” från Kalmarsund Cup, för motståndet. Efter en mycket jämn och dramatisk match drog vi tyvärr kortaste strået den här gången och det blev en bitter uddamålsförlust med 3-4.

Häljarp har vi mött några gånger nu och det har alltid varit jämna, spännande matcher. Förra året var vi obesegrade mot dem i seriespelet där vi vann borta och spelade oavgjort hemma, samt slog ut dem ur Skånemästerskapet. I Kalmarsund vann de med 1-0. Årets serie har de inlett väldigt starkt med 3 raka segrar.

Vi inledde bra och hade ett skott i ribban redan efter bara någon minut. I mitten av första perioden tog vi först ledningen och bara 4 sekunder senare, på ett anfall direkt efter  tekningen satte vi tvåan vilket tvingar Häljarp till en tidig time-out. De kommer ut med ursinnig intensitet och tokpressar högt i banan. Vi hade hyfsad kontroll, men Häljarp jobbade hårt och till slut fick de in ett mål så det stod 2-1 i paus.

I början av andra kvitterade Häljarp när en av deras snabba forwards lyckades lägga in bollen köksvägen. Vi fortsatte dock att ha det mesta av spelet och pressade på. I slutet av perioden åkte vi på en utvisning som kändes lite billig. Bara momentet innan hade vi ett situation som mycket väl kunde renderat i en straff pga slag mot klubba när vi hade målchans. Vi stod emot bra men Häljarp fick in bollen framför mål, det blev en massa stök och bök och vi fick inte iväg bollen. Istället får en Häljaprare få in bollen i mål när bara 6 sekunder återstod av perioden.

I början av tredje utökade Häljarp ledningen till 2-4. Vi tappade inte modet för det utan fortsatte ösa på. Vi hade mycket av spelet och skapade chanser, men det gav inte utdelning. Med knappa 5 minuter kvar av matchen tog vi time-out och förberedde oss på att ta ut målvakten och spela 6 mot 5. Innan vi hann sätta planen i verket kom en välkommen reducering till 3-4. Med ca 3 minuter kvar av matchen plockade vi ut Anna och spelade med 6 utespelare. Häljarp hade en högljudd engagerad publik som tyvärr inte har koll på vem det är som dömer. De började skrika på domarna att vi hade 6 man på planen, vilket ju var helt korrekt. Domaren blev förvirrad av publikens gapande, blåste av och tänkte ge oss en utvisning för för många spelare på planen. Lyckligtvis upptäcktes misstaget och vi fick tillbaka bollen. Strax därpå åker Häljarp på en utvisning för hårt spel och vi får spela 6 mot 4. Vi har ett grymt tryck mot målet men tyvärr inte marginalerna med oss och Häljarp lyckas genom hårt jobb rida ut stormen.

Det blir en väldigt tung uddamålsförlust idag. Vi spelar jättebra innebandy, kämpar och jobbar stenhårt i 45 minuter. Vi spelar jättebra i 6 mot 5 (som vi knappt spelat eller tränat på tidigare). Det är så synd att vi inte kan få utdelning på jobbet vi gör. Häljarp gör en bra match, är vassa på sina omställningar och intensiva i sin press, men vi har bollinnehavet och bra tryck större delen av matchen. Ett oavgjort resultat hade absolut inte varit orättvist. Vi har två möten kvar i serien, ett hemma och ett borta, plus USM, så det finns gott om chans till revansch och att återta ledningen i inbördes möten. Det är bara att bryta ihop och komma igen :-)