Aktivitetsinfo: Bortamatch i Flickor A-serien mot IK Stanstad.

Samling: Parkeringen vid Coop Bjärred kl 18:10.

Spelplats: Bråhögshallen, Skolgatan 5, 245 31 Staffanstorp.
Vägbeskrivning är  länkad.

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska samt ombyteskläder så att du kan duscha och byta om innan hemfärd.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår.

Matchen startar kl 19:30 och tar ca en timme. Vi är tillbaka i Bjärred ca 21:30.

Vi försöker samåka. Skriv i kommentar om ni kan köra och hur många spelare som får plats (inkl eget barn), så att vi ser att vi får ihop bilar.
Stanstad borta
2023-01-17 22:56

I hemmamötet mot stanstad förlorade vi med 0-3, men då hade vi bara 9 utespelare och känslan var att en bra dag med fullt lag borde vi kunna slå dem. Vi gör två bra perioder men får inte in bollen så när istället Stanstad nätar ett par gånger i tredje kan vi inte hämta in och det blir en ”hedersam förlust” med 4-2.

Efter ett par mindre bra matcher i inledningen av säsongen laddade vi nu för revansch på oss själva. Nu hade vi nästan tre hela kedjor, så vi skulle inte kunna skylla på orken i alla fall. Vi började också bra och fick bra tag i spelet. Vi fick tidigt ett visst övertag redan från start och pressade Stanstad samtidigt som vi försvarade bra och gav dem knappt några riiktiga lägen. Vi hade några bra avslut, men Stantads målvakt är duktig och tog de bollar som gick på mål. I slutminuten fick vi äntligen utdelning och tog ledningen med 0-1.

Andra perioden fortsatte ungefär likadant. Känslan vara att det var vi som hade initiativet framåt och skaplig kontroll på försvaret. Vi hade några riktigt giftiga chanser, men Stanstads målvakt gör flera bra räddningar och håller kvar dem i matchen. Inför tredje snackar vi om att det gäller att orka hänga i och fortsätta på samma sätt. Tyvärr får Stanstad tidigt ett mål och antagligen stärks de av det samtidigt som en viss oro att förlora kanske smyger sig in hos oss. Stanstad tar sedan ledningen på ett lite billigt mål när de styr bollen på ett löst studsande frislag och med knappt två minuter kvar får deras bästa spelare på ett bra skott från vår vänstersida och sätter den hårt i bortre krysset. Vi spelar 6 mot 5 sista tiden men får inte riktigt till spelet och Stanstad får göra ytterligare ett mål i öppen kasse. Vi har inget att förlora så vi fortsätter 6 mot 5 och i sista sekunden får vi in ett tröstmål.

Vi gör en bra match och i två perioder är vi de bättre laget, men som vanligt har vi svårt att göra mål och idag har vi dessutom en riktigt duktig målvakt mot oss. Tredje perioden är jämn men Stanstad är lite effektivare framåt och det blir avgörande idag. Tråkigt att förlora men härligt ändå att se tjejerna kämpa och prestera bra på planen. Det blir ny chans till revansch i hemmamötet igen om några veckor och då...