Aktivitetsinfo: Bortamatch i Flickor B-serien mot Munka-Ljungby.

Samling: Parkeringen vid Coop Bjärred kl 11:45.

Spelplats: Munkahallen, Örkelljungavägen 46, 266 93 Munka-Ljungby
Vägbeskrivning är  länkad.

Ta med matchkläder, skor, klubba, glasögon och vattenflaska samt ombyteskläder så att du kan duscha och byta om innan hemfärd.

Ta med något bra mellanmål att fylla på med energi innan och efter match.

Ta ut örhängen och sätt upp långt hår hemma innan samlingen.

Matchen startar kl 13:30 och tar ca en timme. Vi är tillbaka i Bjärred strax innan kl 16.

Vi försöker samåka. Skriv i kommentar om ni kan köra och hur många spelare som får plats (inkl eget barn), så att vi ser att vi får ihop bilar.
Munka-Ljungby borta
2023-01-21 22:05

En solig dag i januari var det dax för bortareturen mot Munka-Ljungby. Med en näst intill klockren defensiv och en effektiv offensiv blev det vi som som tog hem 3 poäng med en riktigt bra 5-2 seger.

När vi mötte Munka hemma i höstas hade vi många sjuka och skadade och bara 8 utespelare. Även idag hade vi flera borta, men vi fick i alla fall ihop två hela femmor till slut, plus både Anna och Elise i målet. Precis som förra matchen tog vi ledningen, den här gången genom Linn från högerkanten. Spelet var rätt jämnt. Kanske lite mer bollinnehav för Munka, men vi försvarade bra och gav dem inga farliga chanser.

Efter första pausen gick Munka upp i en 2-1 ledning där de får mål mer på att vi har otur/missar lite, snarare än att de spelar sig till lägena. Baklängesmålen är inget som sänker oss utan vi fortsätter som innan. Vi försvarar bra och när vi kommer upp i anfall är vi bra på att vaska fram bra avslut och till sist kvitterar Linn från högerkanten efter att Elin bågat in och passat ut bollen. Precis det momentet hade vi pratat om i pausen och det blev lite fuktigt i ögonvrårna på coacherna och en high-five. Innan perioden var slut hade vi dessutom återtagit ledningen när Linn spelade fram Elin mitt i slottet. Munka har några hyfsade lägen men Anna, som stått i mål de två första perioderna håller tätt.

I tredje är det Elise tur att hoppa in i kassen. Tidigt bryter Freja en pass från Munkas vänsterback uppe vid mittlinjen. Bollen studsar bakom backen och Freja kan rycka ifrån backen, får friläge och utökar iskallt till 4-2 när hon lägger in bollen bakom Munkas målis. Munka pressar på och försöker kvittera men vi fortsätter försvara bra och Elise håller nollan. Istället blir det Linn som sätter spiken i kistan efter pass från Rut genom ytterligare ett mål från högerposition.

Vi gör en riktigt bra match idag. Vi spelar framför allt grymt bra fysiskt försvarsspel och för en gångs skull är vi det lag som effektivast framåt och utnyttjar de lägen vi får. Munka får inte många farliga lägen och när de ändå får iväg skott på mål har vi två bra målvakter som tar det mesta. Extra kul idag är att vi lyckas genomföra matchen på det sätt vi pratat om innan. Vi provade att anpassa spelet på de olika positionerna efter varandras individuella styrkor och svagheter. Tjejerna gör det riktigt bra och visar att om man jobbar som ett lag blir resultatet större än summan av delarna. Kort sagt, en riktigt fin lagseger!