Passar först och skjuter sen
Herr A

Slottshöjden hemma och Lönsboda borta, två segrar
2016-10-17 14:44
Slottshöjden är ett av de där lagen i Helsingborgstrakten som finns runt FC Helsingborg, och nu har vi mött två av de lagen på kort tid. De första matcherna på säsongen hade Bjärred ett snabbt och bollrullande spel men tyvärr hade vi svårt att få till ett effektivt spel på mål. I matchen mot Slottshöjden blev det effektivt direkt ocgh redan efter 3 minuter tog Bjärred ledningen genom Ludvig. Några minuter senare gjorde Eskil sitt första? mål i A-laget, stort. Innan perioden var slut hade Bjärred 3-0 och ledde rättvist.

I period 2 klev Slottshöjden upp och bjöd på bättre motstånd men efter 8 minuter åkte Slottshöjden på en 5 min utvisning för hårt spel, i en onödig situation på mittplan. Under dessa 5 minuter gjorde Bjärred 4 mål och vid periodens slut stod det 7-2, efter en väldigt tilltrasslad situation på slutet.

I sista perioden var Slottshöjden ett slaget lag men de visade på kämpavilja och respekt för resultatet och när matchen tog slut skrevs siffrorna till 9-5. En rättvis seger som Bjärred hade vunnit även utan utvsiningen, men visst gjorde den att det blev lättare.

På söndagen åkte gänget upp till Lönsboda för match. Matchen blev en jämn historia där lagen följdes åt målmässigt fram till mitten på tredje perioden. Felix gjorde sitt första mål och Anton och Eskil tog varsin utvisning. I mitten på tredje lade Bjärred in en extra växel och gick från 4-3 till 7-3 på några minuter och segern var klar. Gustav har kommit igång och gjorde fyra poäng och leder nu seriens poängliga, tätt följd av Ludvig Jannerdahl som har en poäng mindre men som gjort mer mål än någon annan i serien.

Nästa match, Malmö FBC H2 hemma i Bjärehov på torsdag.