SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

Välkomna till sidan för P11/P12!

Här kan ni läsa mer om vårt lag och följa vårt spelschema i kalendern. Vi spelar matcher mot andra lag i Bjärehovhallen där vi också tränar på Tisdagar 17.30 -18.30 samt på Torsdagar mellan 16.00-17.30.

 

Nytt för denna säsong är att vi har slagit samman P2011 och P2012. Det innebär att vi nu kommer att träna och köra matcher som ett enda lag vilket kommer att erbjuda bra utmaningar för alla, oavsett vilken nivå man befinner sig på just för tillfället.

 

Vi är ett härligt gäng av glada snabba killar och vi har roligt ihop. Vill ni kontakta någon av våra tränare så hittar ni deras info under ”kontakt”

 

I Bjärreds IBK har vi en härlig gemenskap och det är lätt att börja, gympakläder och en enkel klubba samt innebandyglasögon är allt som behövs. 

 

Kom ner till träningarna direkt eller anmäl er med ett mail till kansli.bibk@gmail.com så vet vi att ni kommer. 

 

 

Ledarna P11/P12

Uppdatering P11/P12
2023-12-03 11:45

Nu har killarna födda 2011/ 2012 tränat som en enda grupp sedan säsongsstart och spelat matcher tillsammans sedan seriespelen började under senhösten. Resultaten har som väntat svängt åt alla håll under matcherna men nu börjar killarna förstå upplägget med rotationen och kan bättre hantera de olika spelsystemen.

 

För er som inte har hängt med hur vi är uppdelade sedan sammanslagningen, så spelar vi matcher på blå nivå precis som tidigare år. På blå nivå har vi 2st lag med ungefär lika många spelare och kallar samma konstellation av spelare till våra matcher.

På blå nivå spelar vi 4st utespelare + målvakt på en plan som är 30x15m, mindre målbur utan tabell eller publicerade matchresultat. (9-12år)

 

På röd nivå har vi 1st lag där vi roterar truppen mer men spelarna är detsamma som på blå nivå. Ibland så krockar matcherna på röd nivå med våra övriga matcher på blå nivå men med lite pusslande får alla testa att spela på röd nivå under säsongen, i det långa loppet så blir alla kallade ungefär lika mycket med syftet att uppnå samma spelarutveckling.

På röd nivå spelar vi 5st utespelare + målvakt på en fullstor plan som är 40x20m, stor målbur med lagtabell och publicerade matchresultat. (12-16år)

 

För förtydligande så är röd nivå inte på något sätt en elitsatsning i laget utan en naturlig åldersutveckling gällande seriespel. Mer info om blå/röd-nivå på länken för de intresserade: Barn och ungdom 6-16 år - Svenska IBF (innebandy.se)

 

Förutom dessa uppenbara skillnader under matcherna så innebär det också olika sätt att träna, med mycket nytt att tänka på men det har börjat sjunka in hos truppen.  Även om sammanslagningen var något trevande i början, med olika skolor och årskullar som bakgrund, så tycker vi att de har börjat utveckla en härlig lagkänsla, vi ser det både på träning och match och vi är stolta över deras utveckling som lag!

 

Idag är det hemmamatch på röd nivå kl 15.00, välkomna ner till Bjärehovshallen och heja fram laget!

 

Ledarna P11/P12

Malmhaug cup P12
2023-05-04 17:19
 

     
   

 

P12 ställde upp i årets upplaga av Malmhaug Cup som ägde rum en regnig söndag i Kulladals sporthall. På schemat stod 8st matcher, någorlunda jämnt utspridda över dagen vilket skapade möjlighet att ladda om och tänka framåt flera ggr om, oavsett dagens tidigare resultat.

 

Matcherna spelades i ganska kort format, ca 13min långa, från tidig morgon till sen eftermiddag för att alla deltagande lag skulle få spela lika många matcher. Vårt lag spelade jämnt mot de flesta, faktum är att de flesta deltagande lag hade ungefär samma resultat sett över hela dagen så en bra turnering med tufft och jämnt motstånd precis som vi hoppades på.

 

I de få matcher där vi hade det lite kämpigt framåt eftermiddagen så fick vi inte riktigt till vårt passningsspel och många individuella försök till anfall skapade då oftast kontringar till våra motståndare. I de matcher där vi spelade vårt bästa spel så skickade vi runt bollen med långa snabba svepande passningar och hjälpte till i både försvar och anfall, precis som vi lär oss på träningarna.

 

Eftersom vi var ganska många spelare i laget så försökte vi se till att alla fick spela lika mycket, med snabba byten mellan kedjorna, men totalt blev det ändå ganska lite speltid på individnivå. Vi får väl se hur vi gör i framtida turneringar med just antalet deltagande spelare, så att de som är med och vill spela ännu mer också blir nöjda. Som vanligt hade vi ett stabilt målvaktsspel och en stöttande hejaklack i form av campande föräldrar som drog oss framåt när det behövdes, tack för att ni tillbringade dagen med oss.

 

Allt som allt så var det en härlig dag med mycket skratt och häng med kompisarna som alla verkade uppskatta.

 

/Ledarna P12

Påskcupen P12
2023-04-18 17:52
2023-04-18 13:49

Totalt spelades 80 matcher under hela Påskcups-helgen varav 32 st på måndagen 10/4 då vi och P11 spelade våra matcher i gemensam regi. På grund av det höga antalet anmälda lag i vår ålderskategori så fick vi spela i både Rutsborgshallen och Bjärehovshallen.

 

Stort tack till er föräldrar som ställde upp på kort notis i både kiosk, grillstation och sekretariat.  För killarna är er insats och närvaro betydelsefull och det är ni som gör skillnaden i hela inramningen av ett sådant arrangemang. Genom avgifterna från de deltagande lagen samt försäljningen i kiosken gör klubben och Bjärreds-lagen en bra förtjänst, samtidigt som föreningen fixar lite extrajobb till alla domare och andra ungdomar som hjälper till.

De föräldrar som ställde upp denna gång kommer att hamna sist i kön när vi frågar snällt vid nästa tillfälle, vi har koll på er. 😊

 

Killarna spelade både egna matcher och tillsammans med P11, fastän matcherna var något kortare och anpassade till dagens schema så det blev ändå många spelade minuter för de som ville.

De flesta matcherna spelade vi enligt plan med undantag för de allra sista på dagen då orken och energin hade börjat tryta. Vi spelade då något trevande och med lite oflyt, bollar som studsar fel inledningsvis så är det lätt att tappa modet och då även det spelmässiga upplägget. Här är det såklart upp till oss coacher att hitta verktyg att vända matcherna, även när det går tungt och vi jobbar på det med under träningarna. Men i övriga matcher så spelade laget superbra innebandy och vi är som vanligt stolta över killarnas insats och kämpaglöd.

 

Allt som allt så var alla nöjda och killarna har genom dessa matcher blivit ännu vassare på planen och det ska vi visa redan nu på söndag 23/4 då vi är inbjudna till Malmhaug Cup i Malmö.

8st matcher spelas från tidig morgon till sena eftermiddagen vilket innebär mycket roligt häng med laget under en heldag men också ett bra tillfälle för oss att öva på att hela tiden ladda om, fokusera och se fram emot nästa match med ny energi.

 

Väl mött!

/Ledarna P12

Avslutning poolspel för P12 på hemmaplan 18/3
2023-03-19 17:51
 

Som avslutning för poolspels-säsongen för BIBK P12-1 var det tre matcher inplanerade i Bjärehovshallen. Ett lag lämnade dock wo men två matcher totalt mot Eslöv och Åkarp räckte bra det med.

 

Stundtals spelar vi väldigt bra med grunden i stabila målvaktsinsatser. Vi roterade laget medvetet för att prova på ovana positioner för att bygga en bättre förståelse för spelet. Det börjas synas att vårt positionsspel tar bra form, vi kämpar tillsammans och ger inte upp någonstans på planen.

Laget verkar nöjda med sin insats och vi är som vanligt stolta över deras kämpaglöd.

Tack till supporten från alla anhöriga och ett extra TACK till dem som hjälpte till med sargen samt agerade DJ-proffs i sekretariatet, det blir en mycket roligare inramning för killarna när ni är med!

Nästa datum för match är under Påskcupen, närmare bestämt annandag påsk måndagen 10/4, mer information om den dagen när det närmar sig.

 

/Ledarna P12

Poolspel för P12 i Vellinge 3/4
2023-03-04 17:44
 

Idag så avslutade Bjärreds P12-2 sin poolspels-säsong 22/23 med bortaspel i Herrestorpshallen mot Gårdarike P/F11-12 och Kävlinge P11/12.

 

Första matchen blev något trevande med mycket nerver, felpass och bollar som inte studsar vårt håll, men vi avslutade starkt och lyckades hålla ihop spelet i andra halvan.

 

I match nummer två så föll det mesta  på plats med en urladdning som hette duga, alltid skönt att åka hem stärkt av bra spel och glada miner.

 

Nästa datum för match är under påskcupen men först ska även Bjärreds P12-1 avsluta sin säsong på hemmaplan den 18/3. Kom gärna till Bjärehovshallen och heja på!

 

/ Ledarna P12

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Bjärreds Innebandyklubb, 08/12 10:59 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/10 22:21 
Bjärreds Innebandyklubb, 12/10 16:49 
Bjärreds Innebandyklubb, 10/08 16:27 
Bjärreds Innebandyklubb, 10/08 16:26 
Bjärreds Innebandyklubb, 22/06 17:01