Passar först och skjuter sen
Herr A

Tung förlust mot Munka
2017-01-17 13:33
Första matchen efter juluppehåll, Munka Ljungby på besök. Lilla snabba Bjärred mot stora tunga Munka. Bjärred började i ett bra tempo och hade de vassaste chanserna. Efter 8 minuter drog Ludde upp en hårt skott i nättaket och 1-0 till Bjärred. Bra innebandy med ett böljande spel från båda lagen. I slutet av perioden skjuter Munka i ribban, och bollen studsar ut, eller det är vad alla trodde, enligt domaren var det mål, och bollen tog alltså i innerribban. Det målet lär diskuteras länge..

I period 2 drog Bjärred upp tempot och snabba mål från Hampe som låpg som en iller på alla returer. Sen hände något, Munka gjorde tre mål på 90 sekunder, alla målen på skott långt utifrån. Alla skott gick genom både backar och målvakt och även efter dessa 90 sekunder fortsatta samma visa. Munka sköt 8 skott i perioden, 5 gick i mål. Felix i målet var knäckt och byttes ut mot Kalle. Inte nog med att vi släppte in mål, även vår målspruta Erik blev skadad och fick kliva av.

Oskar hade nog ett seriöst snack med grabbarna för i sista perioden fick Bjärred stopp på skotten utifrån men då låg vi under med 2 mål. Isak, Ludde och Ling gjorde alla mål i sista och det såg ut att bli oavgjort. På slutet fick Bjärred en korrekt utvisning på Hampe och det utnyttjade Munka till att ta ledningen, en ledning som Bjärred var ytterst nära att kvittera men till slut blev det ytterligare en uddamålsförlust.

Bjärred gör många mål, tredje mest i serien, men släpper tyvärr in lika många eller fler, nånting att fundera på framöver på träningar och matcher.

Kolla in bilder från matchen i bildgalleriet.