Passar först och skjuter sen
Herr A

Måstematch mot Lönsboda
2017-01-27 22:13
Bjärred och Lönsboda. Två lag på vardera sidan om kvalstrecket. En förlust för Bjärred hade varit tung, speciellt som vi har fört ett antal matcher men ändå förlorat till slut.

Matchen började och redan innan publiken hunnit sätta sig gjorde Lönsboda 1-0, 29 sekunder tog det. Om inte Bjärred var vakna nu så fick de vakna till. Med skyttekungen Erik skadad fick andra stiga fram och visa framfötterna. Bjärred vaknade till rejält och satte högsta fart och då hängde inte Lönsboda med. Adam, Arvid och sen Adam igen gjorde mål. I slutsekunderna höll Bjärred bollen och Andreas Ling slänger iväg ett chansskott från halva planen, skottet träffar Anton som står bredvid målvakten och går in, tiden 19,58. Efter att ha haft oflyt ett tag rullade nu bollen Bjärreds väg.

Andra perioden fortsatte som den första, med ett ganska stort Bjärredsövertag. Ling gjorde två och Adam och Arvid vars ett till, 8-2 i paus och Lönsboda hängde inte med, matchen kändes avgjord.

I detta läge kunde Bjärred välja att antingen köra på i samma höga tempo och eventuellt riskera baklängesmål eller gå ner i tempo och spela mer säkert bakåt och vakta sin stora ledning. Tyvärr blev det ett mellanting, lägre tempo och osäkert spel bakåt. Lönsboda tilläts göra 4 mål i sista perioden och Bjärred fick nånting att tänka på om hur man effektivt stänger en match.

Tre klara poäng till Bjärred, kanske början på en vandring uppåt i tabellen, om inte till toppen så till en bra bit över kvalstrecket hoppas vi.