Herr A

Tredje raka, Bjärred på väg uppåt.
2017-02-07 12:13
Efter en tung höst har Bjärred börjat hitta ett effektivare spel, hastigheten är fortfarande hög men effektiviteten framåt är bättre och även bakåt ser det bättre ut. Först Lönsboda, sen Malmö och nu Skurup.

Matchen mot Skurup började med en dominans av Skurup, Bjärred verkade inte riktigt vakna. Bjärred för dagen helt utan juniorer som hade bortamatch samtidigt. Skurup hade både målchanserna och bollen mest och gjorde även 1-0 i åttonde minuten. Men sen hände något, en gammal superhjälte vaknade, och hans namn idag var Andreas Ling. Både 1-1 och 2-1 kom från Lings klubba och Bjärred jobbade sig in i matchen.

Andra perioden blev ett ställningskrig, två duktiga målvakter höll tätt och lagen höll en bra nivå och hög press vilket gav en rolig innebandy att titta på. Skurup drog det längsta strået och kvitterade till 2-2

Om det var tajt och tätt i andra perioden blev det ett målkalas i den tredje perioden. Och kalasbarnet hette Andreas, hans som gjorde 2 mål i första. Nu kom ytterligare tre mål från Ling, det sista i öppen kasse när Skurup pressade på för en kvittering.

Tre härliga poäng för Bjärred som spelade effektivt framåt och tog ett bra och uppoffrande hemjobb mot ett bra Skurup. De tre segrarna har gjort att Bjärred klättrat från 8e till 4e plats i en tajt tabell. Fortfarande många poäng upp till kval men även en del poäng över det under kvalet, och dessutom just nu före Lomma, vilket är viktigt för en interna konkurrensen i kommunen.

Nästa match mot Stanstad borta, kanske årets svåraste men Bjärred slog Stanstad sist, och kan göra det igen.

Kolla bilderna från matchen i bildgalleriet.