Herr A

Skånemästerskap mot Munka Ljungby
2017-11-08 11:51

Det här var en sån där dag som kunde blivit perfekt men som riskerade att bli katastrof men ändå slutade ok. Munka Ljungby kom på besök, Munka spelar normalt i Div1 och har flera rutinerade spelare som spelat i SSL och Allsvenskan. Bjärred har ett ungt i och snabbt lag men tyvärr för dagen också ett sjukt lag, tre ordinarie satt på läktaren och ytterligare någon låg hemma.

Mannen för dagen blev Gabriel ”Gabbe” Fogwall, född 2001, som gjorde sin första tävlingsmatch i H2. Tidigare på dagen blev han uttagen i Skånelaget och i matchen gjorde han även Bjärreds första mål. Stort jubel i hallen. Tyvärr hade Munka redan innan dess gjort 2 mål och vi var rädda för att det skulle bli en överkörning. Men Bjärred stod upp bra mot Munkas blixtrande attacker och kvitterade också genom Eskil i slutet på första perioden.

Munka visade klass men Bjärred visade kämpaanda så 2-2 var ett rättvist resultat, så här långt. En bit in i andra perioden åkte Munka på en utvisning och Bjärred fick spela powerplay och då brukar det bli mål, och det blev det nu också men i fel bur. Duktiga spelare i Munka visade sina talanger och sprang igenom ett stillastående Bjärred, två gånger, och plötsligt stod det 4-2 till Munka. Men återigen kom Bjärred tilllbaka med mål genom Jäder och Henke, två backar, och perioden slutade 4-4, återigen rättvist då Bjärred förde matchen men Munka blixtrade till i vassa attacker.

I tredje perioden visade Gustav tidigt att det inte bara är Munka som har väldigt duktiga spelare genom att fixa till 5-4. Munka kvitterade i mitten av perioden och vi gick eventuellt mot förlängning. I minut 15 åkte Olle på en utvisning, något tveksam, och då gick det tyvärr inte att hålla emot längre, Munka gjorde två snabba mål. Bjärred hade hämtat upp två måls underläge två gånger redan men nu var tiden knapp och orken inte riktigt där, Bjärred gick runt på få spelare matchen igenom.

Det blev inte fler mål och Munka går vidare i Skånemästerskapet och Bjärred kan fokusera på serien. En klart underhållande match, högt tempo och snygga kombinationer, bara lite synd att inte Bjärred kunde ställa en komplett trupp på planen. De som var där följde sin plan till 100% och gjorde det mycket bra och visade mycket hjärta. Tror det kommer att vara många märken efter täckta skott på ben och armar efter matchen men också vissa som kommer ihåg denna dagen då det blev både debut och mål i herrlaget.