Herr A

Hemmamatch mot Lomma
2017-11-28 09:53
Hittills i år har Bjärred varit stabila medan våra kompisar i Lomma varit med upp och ner, de har vunnit mot bra lag som Höllviken och Munka men förlorat andra "lättare" matcher. Bjärred har dessutom haft förtvivlat svårt mot Lommas tidigare väldigt låga spel.

Helgens match började väldigt trevligt för BJärred, Lomma hängde inte alls med och Bjärred kunde låta bollen rulla runt och sen komma med effektiva avslut. När perioden var slut stod det 6-1 till Bjärred efter mål av Gustav, Adam, Anton och Arvid. Matchen kändes säker.

I början av andra satte Adam dit en till och säkerheten kändes ännu mer, kanske för mycket för sen blev det inga fler mål i perioden som var ganska jämn, Lomma tryckte dock in 2 mål, så BJärred hade en 7-3 ledning inför sista perioden.

Nu hade Lomma vaknar samtidigt som Bjärred spelade lågt och långsamt, knappast det spel Bjärred är kända för eller är bäst på. Lomma knappade långsamt in och efter en Bjärred utvisning i 13 minuten kvitterade Lomma till 7-7 och många trodde att Lomma skulle köra om. Men det fanns lite krafter kvar i Bjärred och Gustav kunde göra 8-7 när det var 3 kvar och Ola kunde lägga in bollen i tom bur i sista minuten, 9-7 till Bjärred till slut.

Lite onödigt spännande med tanke på starten, men som de säger, It aint over til the fat lady sings.

Nästa vecka nästar seriefinal, Bjärred möter de obesegrade Skurup på deras hemmaplan, detta blir kanske årets tuffaste match.  Skall Bjärred bli första lag att skaka Skurup?

Kolla bilderna från LOmmamatchen i bildgalleriet.