Samling:19:00
Vilken match, 19 mål...
2019-11-14 08:53

Fler bilder (+22) >>

På tisdagskvällen kom FC Helsingborg på besök i Bjärehovhallen. Ett ungt lag med några äldre spelare, och någon med erfarenhet från SSL. I tidighare matcher har Bjärred alltid börjat matcherna med stort övertag i bollinnehav, men FCH visade direkt att de ville vara med och dansa, och till och med leda dansen. Bjärred stod på hälarna och tittade på när FCH satte högsta möjliga fart och ledde med 2-0 redan efter 4 minuter.

Bjärred höjde tempot och fick farta på benen och det blev en intensiv period med mycket chanser åt båda håll. Ett nytt radarpar visade upp sig, Ling passade och Tobbe gjorde mål, några minuter senare gör Ling mål och Tobbe passar. Att det var 19 års skillnad på spelarna spelar ingen roll, har man känsla i klubban är ålder oviktigt. Även Arvid och Adam gjorde mål så att perioden slutar 4-3, en av de mest intensiva perioder vi sett i Bjärehovhallen i år.

Andra perioden fortsätter på samma sätt som den första med intensiv böljande innebandy, chanser åt båda håll och högt tempo. Båda lagen hade en hög effektivitet och en viss frustratin kundes ses hos målvakterna när de lämnades delvis utan stöd. Radarparet Ling/Tjörnestam gjorde tt mål till och Kalle Leger hade ställt in de nya skorna och siktet och smällde in två mål, 7-7 i periodpausen.

Direkt i sista perioden fick Bjärred ett enkelt mål och intensiteten gick ner något, trötta spela i båda lag gjorde att vi såg fler soloförsök än bländande passningsspel. Vid 9-8 åker FCH på en utrvisning i samband med att Ling bjuder på trollkonster som så när går i mål, och Bjärred utnyttjar powerplay till att göra 10-8. FCH tar timeout och plockar därefter ut målvakten för att komma ifatt. Trycket är hårt mot Bjärred men tillslut kommer misstaget och Bjärred kan sätta 11-8 och matchen är över. FCH trycker på och får till spel 6-4 när Ola åker ut men Simon och hans backar håller tätt matchen ut.

Efter en tung start på säsongen med förluster har det nu vänt och Bjärred har tre raka vinster. Nästa match blir Eslöv borta, en nykomling vi inte mött förr, blir spännande.