Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 3   Tabell >>
Samling:18:15
Seger även i andra omgången av Skånemästerskapet
2020-09-18 10:11

Fler bilder (+78) >>
Årets första möte med Malmhaug, det blir minst två till i serien senare. Malmhaug har värvat tungt inför säsongen med många rutinerade spelare så vi visste inte hur matchen skulle se ut.

Matchen blev verkligen en presentation av två olika spelsätt, Bjärred med många unga snabba spelare och Malmhaug med mer tyngd och rutin. I första perioden var det Bjärred som sprang med högt tempo i spelet som gjorde att Malmhaug såg stillastående ut, och Bjärred gick till en 4-0 ledning som i början på andra perioden blev 5-1. Då kom Malmhaugs rutin och tyngd in och de började först med att stänga bakåt innan de så smått tryckte på framåt. Bjärred som kom med två kedjor mot Malmhaugs drygt 20 spelare kämpade på bra och täckte både Malmhaugs frekventa diagonalpassningar samt allt spel inne i slottet. Malhaug fick in några skott och någon stökig situation men kom aldrig närmare än 5-4.

Det blir spännande att se vad Malmhaug kan göra i serien när de kommit i fas med alla nya spelare, och om Bjärreds fart och speed även i serien straffar Malmhaugs rutin.

Extra roligt var det att se att alla fem mål i Bjärred kom från våra unga killar, ingen av killarna som gjorde poäng framåt har fyllt 20.