Första gången mot Svedala
2018-12-26 15:58

Fler bilder (+4) >>
Årets nykomlingar i division 2, Svedala IBS gjorde sitt första besök i Bjärred. Svedala har varit nära ett antal gånger men ännu inte tagit sin första trepoängare. Bjärred har å sin sida bara förlorat en match i år, men har ofta haft svårt mot lag längre ner i tabellen.

Första perioden var nog det sömnigaste vi sett i Bjärehovhallen i år. Bjärred kom utan några ordinarie spelare men det förklarar inte det långsamma spelet. Bjärred hade mycket boll men Svedala spelade uppoffrande och trots ett massivt övertag i skott (17-4) så slutar perioden bara 3-2 till Bjärred.  Mål av Isak, Ola och Adam.

Om första perioden var sömnig så var andra ännu värre, i första blev det i alla fall några mål till Bjärred men i andra perioden gick laget ner sig totalt, och tappade inte bara spelövertaget utan även ledningen, där en något udda utvisning på Felix knappast hjälpte till. 3-4 inför sista perioden.

I periodpausen såg vi stora åskmoln som steg från Oskar, han var inte nöjd och det misstänker vi att spelarna fick höra, och tog på allvar. I sista perioden tog Bjärred tillbaka kommandot och spelade som de brukar och gjorde 4-0 i sista perioden. Svedala var trötta och kunde inte hänga med när Bjärred växlade upp, och segern för Bjärred var aldrig hotad. Isak, Ling och 2x Ludvig stod för målen.

Spelet har på slutet varit upp och ner för Bjärred, och en del skador finns i truppen så nu tar vi en välbehövlig vila till den 13 Januari då serieledaren Engelholm kommer på besök i Bjärred. Förra gången lagen möttes vann Bjärred i sudden, blir spännande och hur det går denna gången.