SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

På matcher

Instruktioner för att liverappoirtera i nya MITT IBIS.

 

https://innebandy.se/ibis-appen/mittibis-innebandy-se

Klubbpolicy

Läs vår klubbpolicy här

Har det hänt något ?, viktiga telefonnummer.
 
Vi hoppas det inte behövs så ofta men ibland behöver man stöd som ledare, det kan vara allt från olyckor, bråk i laget eller översvämning i hallen. Här finns en lista med viktiga telefonnummer.
 
Musik i Bjärehovhallen

Musik är ett trevligt inslag runt matcharrangemanget, både för lagen och för besökare. Musik kan spelas innan matchen, vid spelavbrott och i pauser. Det är inte tillåtet att spela musik under pågående spel.

 

För hjälp med musiken har klubben flera spellistor som ligger lagrade i Ipaden, både jinglar och förinspelade uppvärmningsmixar. Det finns även två spellistor på Spotify. BIBK Uppvärmning, snabb häftig musik för att tagga upp samt BIBK Pausmusik, med lugnare musik lämplig för pauser. Båda listorna uppdateras regelbundet med den senaste musiken. Klubben har en musikanläggning med mixer, mikrofon och Ipad som hämtas och läggs tillbaka i förrådet i korridoren. 

 

För instruktion hur vi sköter musik, speaker och ljudeffekter i Bjärehovhallen läs mer här

 

Vid mer frågor om teknik och musik kontakta Rickard.


Sarg
 

Sargbygge i Bjärehovshallen.


Företagen som sponsrar BIBK är en viktig del i klubbens ekonomi. Som en motprestation vill företagen synas i Bjärehovshallen. Därför är det viktigt att vi bygger sargen med reklam på rätt sätt.

 

Dessa principer gäller:

En sargbit med Bjärreds IBK skall sitta i mitten på långsidan, framför de röda dörrarna, den andra biten skall sitta på kortsidan närmast kiosken, bakom målburen. Detta är för att tydligt visa vilket som är hemmalag.

 

Sargbitarna är numera numrerade på baksidan. Detta är för att de nya topplisterna i gult skall hamna framför avbytarbåsen som gör att vi slipper markera dessa med tejp längre. 

 

Bit nummer 1 skall sitta först, på kortsidan efter hörnan vid kiosken. Bygger man sen i nummerordning blir det både korrekt med avbytarbås, rätt sponsorer på rätt ställe samt en snygg sarg. Det finns även en instruktion inne i sargförrådet. Du hittar den även under dokument här på hemsidan.

 

När man samlar in sargen är det lämpligt att börja på nummer 1 och samla in alla skyltar med sponsorer i nummerordning, det gör jobbet att samla in mycket enklare. De sargbitar som saknar sponsor är inte numrerade.

 

Dessa regler spelar mindre roll för träning men de dagar vi har matcher, speciellt A-lag matcher, är det viktigt att vi ger företagen som supportar Bjärreds IBK chans att synas inför våra besökare.

 

Vid poolspel på mindre plan bygger vi enligt instruktionen som finns i sargförrådet.

 

 

 
 
Glasögon obligatoriskt
 
Vi i Bjärred IBK har spelat med glasögon sedan tidigare men nu är det även obligatoriskt från Skånes Innebandyförbund. 
 
Från och med säsongen 2015/16 är det obligatoriskt för b-licensierade spelare att använda godkända skyddsglasögon vid matcher.
 Vad är det som gäller?

Alla ungdomspelare skall bära skyddsglasögon när de spelar bindande matcher . Vi vill även att skyddsglasögon ska användas vid träning, träningsmatcher och vid uppvärmning.

 

Vad händer om en spelare kommer till match utan glasögon?
– Vi vill göra det här till ledarnas och föreningens ansvar och uppgift. Men för att regeln om obligatorium ska efterlevas så måste spelaren ha skyddsglasögon.

 

Det innebär att spelaren inte får spela..?
– Ja, det gör det. Och som sagt, vi vill uppmana alla ledare och föreningar att ta det här på allvar. Skyddsglasögons är en lika stor del av utrustningen som skor och klubba. Det skadar inte att man som ledare stoppar i låneglasögon i lagväskorna för att ha i de fall någon faktiskt glömmer eller råkar ta sönder sina glasögon.

 

Vad händer om glasögonen går sönder eller om man tappar glasögonen under spelet?
– Det ska vara sunt förnuft som ska råda och här är matchledarnas och domarnas (även ledarnas) roll viktig.

Och en spelare som använder vanliga glasögon på grund av synnedsättning eller synfel? Hur gör man då?
– Det finns inget krav på att ha skyddsglasögon om en spelare har vanliga glasögon. Det är upp till spelaren själv att avgöra om det är möjligt att använda skyddsglasögon och vanliga glasögon. 

 

 

Manual Sportadmin/hemsida

Läs manualen om hemsidan, för frågor kontakta kansli.bibk@gmail.com för Sportadmin, Rickard för hemsidan

Regelhandbok
 
Länk till Svenska Innebandyförbundets regelhandbok, senaste upplagan
 
 

 

Stadgar

Ladda ner och läs klubbens stadgar.

För frågor om stadgar mm, vänligen kontakta styrelsen.
 
Guldsponsorer
Samarbetspartner Sport
silver sponsorer
Bronssponsorer
Samarbetspartner