SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bjärreds Innebandyklubb
Passar först och skjuter sen

 
Historia

I november 1981 bildades Svenska Innebandyförbundet. 15 föreningar närvarade vid bildandemötet. Innebandyn lyckades sedan få ett rekordsnabbt antagande till Riksidrottsförbundet, där man kom med redan 1985. 
 

1985 låg antalet föreningar på 165. Fem år senare passerades 1000-gränsen! Under samma period tiodubblades antalet spelare från 2 500 till 25 000.

 

Det stora genombrottet, då gemene man fick upp ögonen för innebandy, var 1996 vid historiens första VM-turnering. I Globen var hela 15 106 åskådare på plats och såg innebandyns första VM-final. Publiksiffran står sig än idag som svenskt inomhusrekord för tävlingsidrott.

 

Bjärreds innebandy föds

Bjärreds innebandyförening startades 1996 av Barbro Lerud (ordförande 1996-2014) och en grupp 16-åringar som ville spela innebandy hellre än något annat. Inledningsvis spelade laget i divison fem och utvecklades snabbt.

 

Säsongen 1999-2000 startades verksamhet för yngre ungdomar och har sedan dess växt till sig lavinartat.

 


Klubbpolicy

Läs mer om vår klubb och vår syn på vår verksamhet och hur den skall skötas.

 
Verksamshemside

Utbilda innebandyspelare genom att erbjuda högkvalitativ träning, attraktiva innebandyupplevelser där vi både kan erbjuda en kombination av barn, ungdom och breddverksamhet.

Värdegrund

Vi i Bjärreds IBK har ett gemensamt synsätt som bygger på en ömsesidig respekt för varandra. Detta för att vi ska trivas tillsammans som spelare, ledare och föräldrar. Vår attityd och inställning är avgörande för hur vi trivs tillsammans och hur vi utvecklas både som människor och spelare.

Bjärreds IBK skall verka för ett livslångt idrottande och fokusera på barn och ungdomsverksamhet vilket ger en långsiktig grund för en väl fungerande junior och seniorverksamhet i klubben. Bjärreds IBK står i alla lägen för Fair Play.

Det skall vara kul när man spelar, arbetar eller engagerar sig på något annat sätt i Bjärreds IBK. Vi är ärliga i våra relationer och tydliga i kommunikationer. Varje medlem i föreningen är viktig. Hos oss är alla välkomna!

Organisation
Bjärreds IBK drivs som en förening med en ideellt arbetande styrelse. För ledamöter se fliken Styrelse.
Varje lag har minst en tränare samt lagledare som ansvarar för träning och administration runt respektive lag. A-lagets tränare har ett övergripande ansvar för klubbens innebandykunnande och spelide.

Klubben har en anställd kanslist som vissa dagar i veckan bemannar vårt kansli i Bjärehovshallen. Alla hemmamatcher spelas i Bjärehovhallen i Bjärred. Träningar bedrivs i Bjärehovhallen, Rutsborgshallen och Löddesnäshallen.